Make your own free website on Tripod.com

REVOLUTIONAIR nieuws bij het 'Vlaams Videoteam' vanwege onze voorzitter Jo Van Kerckhoven
: zopas werden er 2 nieuwe video-editing apparaten aangekocht
!!!
cursussen starten eind januari 2005 - informeer vandaag nog

De casablanca Kron en de Solitaire

De Casablanca Solitaire is het ultieme droomsysteem voor videomontage op professioneel niveau. Een totaal nieuwe hardware architectuur, in combinatie met het robuuste VxWorks besturingssysteem, staan borg voor een spec-taculaire prestatiewinst. Om zowel de veeleisende hobbyist als de professional tevreden te stellen, bieden we twee uitvoeringen aan, welke verschillen in de hoeveelheid werkgeheugen en capaciteit van de harde schijf.
Moderne hardware-architectuur gebaseerd op de krachtige 3Ghz Pentium-4 processor.
512MB of 1024MB RAM en een verwisselbare 160GB of 300GB harde schijf (naargelang uitvoering).
Een geïntegreerd backup-systeem: met één druk op de knop worden alle data van de primaire harde schijf naar een tweede harde schijf gekopieerd. Deze heeft eveneens een capaciteit van 160GB of 300GB.
De nieuwste Pioneer Dual Layer DVD-brander met een 8-voudige brandsnelheid, welke niet alleen de traditionele DVD+R en DVD-R/RW schijfjes kan branden, maar eveneens de nieuwe Dual Layer media.
Optionele inschuiflade voor de mobiele CitiDISK DV-harddisks, of een bijkomende verwisselbare Casablanca harde schijf.
Een handig display welke de status van het systeem weergeeft.
Hoogwaardige behuizing met een fraai glazen frontpaneel met intelligente bedieningstoetsen.
Fluisterstille werking door het Whisper Edit ventilatieconcept.
A/V-ingangen op het voorpaneel.
Smart Rendering: automatische berekening van effecten op de achtergrond, terwijl u verder werkt.
DVD-Arabesk 2 met DVD-Dicon technologie.
Toekomstgerichte HDTV-compatibiliteit: de Casablanca Solitaire is voorbereid op het werken met hoge-resolutie videobeelden, zoals gebruikt in de HDTV-standaard.
Geleverd met Smart Edit 3, en een gratis upgrade naar Smart Edit 4 (wanneer beschikbaar).
Inclusief het 3D-Shapes Professional softwarepakket.
Technische specificaties..vraag de folder bij ons aan

Met de Casablanca Kron Plus kan u op een professionele manier uw videofilm verwezenlijken, zonder daarbij afbraak te doen aan het creatieve proces - een eigenschap die het apparaat eenzaam aan de top heeft geplaatst. Om deze positie ook te behouden, hebben we de Casablanca Kron aan een grondige revisie onderworpen en verschillende technische verbeteringen doorgevoerd. Het resultaat is de Kron Plus.Gebruikers van de originele Casablanca Kron zullen het al meteen na het inschakelen merken: het nieuwe ventilatie-concept van het apparaat maakt véél minder herrie, en de wachttijden bij het berekenen van beeld- en geluidseffecten zijn drastisch ingekort. Een nieuw moederbord met een krachtige processor en maar liefst 256 MB werkgeheugen bereiden dit apparaat voor op geavanceerde software.

Enkele oudere standaarden hebben plaatsgemaakt voor meer moderne alternatieven: de SCSI-interface is vervangen door een extra IDE-poort, de RS-232C en PS/2-aansluitingen hebben plaatsgemaakt voor een extra USB-poort. Ook is er een Ethernet-interface (LAN) voorzien voor het aansluiten van de Casablanca op een netwerk. Tevens kunnen nu ook harde schijven groter dan 80 GB worden gebruikt.
Plus Performance Kit - een nieuw moederbord met een krachtige Intel Pentium processor, gekoppeld aan een snelle geheugenbus met een uitgebreid werkgeheugen van 256 MB.
Whisper Edit - een fluisterstil ventilatieconcept: een nieuwe behuizing en netvoeding.
Netwerkaansluiting voor toekomstige uitbreidingen.
Een extra USB-interface en een tweede IDE-interface voor een onafhankelijke aansturing van de interne harde schijf en de geïntegreerde DVD-brander.

Technische specificaties...vraag de folder aan

Smart Edit 4 is de nieuwste versie van de Casablanca systeemsoftware en bevat, naast de traditionele foutoplossingen, heel wat extra functionaliteit. Smart Edit 4 is geschikt voor gebruik op de Casablanca Avio (DVD), Kron (Plus) Prestige (Plus) en Solitaire. Als u al in het bezit bent van een oudere versie van Smart Edit, kan u voor een voordelige prijs upgraden.

De verbeteringen t.o.v. Smart Edit 3 zijn op z'n minst talrijk:

SmartRendering
Deze gloednieuwe functie was oorspronkelijk alleen beschikbaar op de Casablanca Solitaire maar is nu, met de introductie van Smart Edit 4, bruikbaar op alle Casablanca's. Wanneer SmartRendering is geactiveerd worden, op de achtergrond, alle in het Storyboard aanwezige effecten berekend. Dit terwijl u ongestoord aan uw project verder werkt. Lange wachttijden en nachtelijke render-sessies behoren dus tot het verleden!
Versnelde effectberekening
De nieuwe MainConcept software-codec helpt de bestaande hardware-codec met het berekenen van effecten, wat resulteert in een drastische verlaging van de rekentijden (afhankelijk van het Casablanca model).

Ethernet aansluiting - de integratie in een netwerk
De meeste Casablanca's (Kron Plus, Prestige en Solitaire) zijn al geruime tijd uitgerust met een netwerkpoort, maar tot nu bleef deze poort onbenut. Smart Edit 4 biedt de mogelijkheid uw Casablanca met een PC-netwerk te verbinden en via deze weg videobeelden uit te wisselen. Het gebruikte netwerk-protocol (TCP/IP) is een industriestandaard en garandeert niet alleen een hoge verwerkingssnelheid (100Mbit/s in vergelijking met 25Mbit/s voor i-Link/DV), maar ook compatibiliteit met Mac, PC en uiteraard Casablanca-systemen. Voor Casablanca's zonder ethernet-aansluiting zal binnenkort een USB-Ethernet-adapter beschikbaar komen.

FireWire-ondersteuning voor gegevens-uitwisseling
De FireWire-poort wordt normaal gezien alleen gebruikt voor het aansluiten van een digitale camera. Met Smart Edit 4 kan u via deze poort ook met een PC communiceren en, in real-time en zonder kwaliteitsverlies, beeldmateriaal uitwisselen.

Verbeterde titelgenerator
De voorschouwing (proefweergave) wordt nu op volledige schermgrootte weergegeven (zoals in DVD-Arabesk) en tekstvakken kunnen nu rechtstreeks worden geselecteerd, verplaatst en geschaleerd. Tevens zijn er fantastische effecten voorzien, zoals schitteringen, sterren en lichtstralen.

Ondersteuning van Beamers
Beamers worden steeds beter, goedkoper en winnen aan populariteit. Smart Edit 4 zorgt voor een betere weergave van het randgebied met video-projectoren.

Voorschouwingsmodus voor effectberekeningen
Met de oorpsronkelijke voorschouwingsmodus kon u een scène vergelijken met dezelfde scène, waarop het gekozen effect toegepast werd. Nu kan u ook de huidige scène met een andere scène vergelijken, gebruik makend van hetzelfde effect. Zo kan u op een eenvoudige manier de integriteit van het project bewaren (witbalans, kleurbalans,...), zeker met multi-camere opnames. Op een Solitaire wordt deze voorschouwing in een hogere resolutie weergegeven.

Geluidssporen in het Storyboard en CD import
In de vorige versies van Smart Edit, waren de commentaar- en effectsporen onlosmakelijk verbonden met een specifieke scène, terwijl de overige geluidssporen vrij gemanipuleerd konden worden. Met Smart Edit 4 kan u ieder spoor vrij manipuleren, of aan een scène koppelen. In het menu "CD import" kan u met één toetsdruk, alle nummers van een muziek-CD inlezen.

Real-time voorschouwing van geluidseffecten
U kan een deel van een geluidsfragment herhaaldelijk weergeven en simultaan het gebruikte geluidseffect afstellen. Zo krijgt u meer controle over het creatieve proces en hoeft u zich minder zorgen te maken over het technische aspect. Het venster "Audio Envelope" toont nu alle geluidssporen, zodat u zich gemakkelijker kan oriënteren.

Overgangseffecten en overvloeiers
U kan nu kiezen tussen "Constant" en "Verlaagd", zodat subjectieve volumewijzigingen worden vermeden. Ook is er een "Vervang"-toets in het audio mix-menu aanwezig.

Verbeterde kleurendoos
Er zijn vijf voorkeuzetoetsen voorzien, welke u van een vrij definiëerbare kleur kan voorzien. Deze kan u rechtstreeks van een scène plukken (samplen).

Flexibele Imagepool
Smart Edit 4 laat u toe eigen afbeeldingen aan de Imagepool toe te voegen (logo's, foto's, patronen,...). Deze kunnen dan vrij in de verschillende programma's worden gebruikt (Titelgenerator, DVD-Arabesk, Columbus,...). De afbeeldingen kunnen vrij worden gemanipuleerd (verkleurd, contrast, helderheid,...) en in real-time worden weergegeven.


Softwareversies Smart Edit 2.x Smart Edit 3.x kunnen gedownload worden - vraag info

 

QUADCAM

QuadCam is een veelbelovend product waarvoor ontzettend veel interesse wordt getoond vanuit professionele kringen! Van de hobbyist tot de professional: dit pakket heeft voor ieder wat te bieden!

Met de QuadCam multi-camera software voor de Casablanca kan u in real-time wisselen tussen 2, 3 of 4 scènes uit de shotlist (bijvoorbeeld 4 opnames van een huwelijk of sportmanifestatie). Deze scènes worden gelijktijdig in een apart menu verkleind weergegeven en u kan naar believe van scène wisselen. De Casablanca voegt dan de geselecteerde scène aan het storyboard toe. De eerste scène wordt als achtergrondscène geplaatst, de additionele scène's worden als insert over de eerste scène geplaatst. Nadien kunnen probleemloos bijkomende effecten aan het storyboard worden toegevoegd.

Tevens bevat QuadCam de krachtige functie Smart Sync DV. Dit is een revolutionaire methode om de synchronisatie tussen 2 tot 4 videobronnen te garanderen. DV camcorders zijn meestal niet uitgerust met een tijdcode-generator, maar dankzij Smart Sync DV zijn toch perfect gesynchroniseerde montages mogelijk, zonder daarbij gebruik te maken van tijdcode-signalen of andere hulpmiddelen zoals clappers. Hierdoor is QuadCam de meest gebruiksvriendelijke oplossing op de markt.
Minimum vereisten: Smart Edit 3.6c.

Het VideoCoach System is een veelzijdig video-analyse apparaat, wat ongetwijfeld zijn nut zal bewijzen tijdens de training van diverse sporten, zoals golf, tennis, baseball, atletiek, duiken, bowlen, zwemmen, judo, karate, enz... De toepassingsgebieden zijn nagenoeg onbeperkt.

VideoCoach is verkrijgbaar als een geïntegreerde hardware en software oplossing, en als een apart softwarepakket voor installatie op een standaard Casablanca Avio, Kron of Prestige.

Het VideoCoach System wordt geleverd met een trackball. Optioneel kan een PowerKey-toetsenbord en een Twister worden meegeleverd, wat de besturing nog intuïtiever maakt. De machine is uitgerust met Composiet, Y/C en USB-poorten.


de vzw 'Vlaams Videoteam' stelt naast diverse kamerasets deze apparatuur ter beschikking ...info A. De Ras 0475.924702
of verstuur vandaag nog een email: jovankerckhoven@hotmail.com die u graag alle verdere info verschaft
U kan bij ons ook terecht voor iedere korte opleiding of workshop - bovendien elke maand 2 tot 3 bijeenkomsten in Mortsel (Antwerpen) van 20-22u - het tweede uur is voor onze leden, na de pauze kunt u vragen of problemen voorleggen, wij proberen u zo goed mogelijk te helpen - Maak er gebruik van!!! U kunt ook uw films op video, op DVD meebrengen en deze laten bespreken.
Indien U wenst sturen we U het club info blad , gelieve dan uiterlijk 15 januari het lidgeld voor 2005 van 25euro te storten op
rekening 833-4909390 Bacob bank Wommelgem met vermelding 'lidgeld 2005 casapen-vvt' zodat tijdig de nieuwe lidkaarten kunnen aangemaakt worden. Enkel per overschrijving betalen.

MAAK VAN UW VIDEO-MONTAGE EEN PROFFESIONEEL OGENDE PRODUKTIE EN DIT OP EEN ZEER GEBRUIKSVRIENDELIJKE MANIER EN AAN EEN HAALBARE PRIJS!

02 november: werken met Elastic Dreams
16 november: Audio en Micro opnamen
30 november: Overgangen op inserts
14 december: DVD arabesk en branden DVD
28 december: Geen bijeenkomst - wij zijn op reportage naar Athene
11 januari 2005: Magic Lights statutaire
25 januari: Monteren op muziek
08 februari: Motion Perfect


Sony introduceert 's werelds eerste HD camcorder - 10 sept. 2004

Met de HDR-FX1E digitale camcorder brengt Sony hoogwaardige digitale videotechnologie, die eerder alleen beschikbaar was voor de professionele markt, binnen het bereik van de consument. De camera is voorzien van drie CCD's met een resolutie van 1.12 megapixel (1.07 effectieve megapixel) elk en een Carl Zeiss Vario-Sonnar T* lens die garant staat voor zeer hoge optische prestaties, minder chromatische afwijkingen en een hoge resolutie. Met de camera kunnen beelden van HDV-kwaliteit worden vastgelegd op bestaande DV-tapes.

De HDV-camcorder is niet alleen ideaal voor hobbyfilmers die op zoek zijn naar de best mogelijke beeldkwaliteit, maar ook voor filmeditors en journalisten. Voor alle toepassingen waarbij een hoge opname- en weergavekwaliteit is vereist biedt de HDR-FX1E de beste resultaten.

Doordat al enige tijd op High Definition-weergave voorbereide televisietoestellen beschikbaar zijn, kreeg Sony steeds vaker verzoeken om de ontwikkeling van een digitale videocamera met High Definition-beeldwaliteit. Het resultaat is een high-end HDV-videocamera die speciaal is ontworpen voor de consumentenmarkt en de hoogst mogelijke opname- en weergavekwaliteit biedt. De adviesprijs zal onder 5.000 euro blijven.

Als volgende stap heeft Sony de ontwikkeling van een High Definition Handycam voor de consumentenmarkt gepland.

Het Vlaams Videoteam reist naar Italie richting Comomeer (het zeer luxe hotel Villa d'este, bewust gekozen omdat hier de
film Star WarsII werd opgenomen) om de voorstelling van deze revolutionaire camera voor de eerste maal in Europa mee te maken. Meer nieuws volgt.


een voorbeeld van fotobewerking (fotoshop CS)

het gezicht is gewijzigd en de weerspiegeling van de dame is weggegumd.
onderstaande foto is een collage: andere beelden toegevoegd, tekstmasker etc...


een oefening in beeld- bijvoegen van tekst


links :oefening op duotoon
rechts:oefening op alfakanalen
een nieuw bier??

(19+12fotos)